top of page

Mur

Mur på Sørlandet

Trenger du en Mur på Sørlandet? Olsen Stein og Betong hjelper deg med alle typer mur. Vi setter opp støttemur, forskalt mur og natursteinsmur i Mandal, Kristiansand og på resten av Sørlandet.

Det kan være mange grunner til at man vil sette opp en mur. Det gjør fasaden mer ryddig, det skjermer mot innsyn og utsyn, og du kan lage ulike soner for å avgrense områder, som f.eks. parkeringsplass. Det kan også gjøre en plass tryggere hvis det er barn som løper rundt.
 

En mur kan også gjøre at du får større areal, da du får utnyttet hele tomten. Dette kan du gjøre ved å fylle ut masse mot en støttemur langs tomtegrensen din der du har en skråning, og dermed får større uteområde.


 

FORSKALINGSBLOKKER
__MG_8120-2.jpg

Denne muren er satt opp med forskalingsblokker. Disse blir armert med jern og fylt med betong. En enklere løsning fra å forskale opp en mur. Her blir det også støpt et fundament som i en tradisjonell forskalt mur. På bilde ser du en variant som heter splittblokker som gir et finere inntrykk av en mur.

Muren tåler et godt trykk og kan settes tålig høyt. Ta kontakt for anbefalninger.

FORSKALT MUR
__IMG_2011.jpg
MINI STØTTEMUR
__MG_7967.jpg

Mini støttemur er en mur som bygges i håndholdte blokker som en stabler oppå hverandre. Denne varianten støpes ikke fast men fundamentet settes med avlange betongsteiner og må settes ganske jevnt. Mini støttemur er en skråmur som kan holde på mye trykk og settes høyere enn f.eks. en mur i forskalingsblokker. Skal den settes høyt som på bildet må man ha et mellomlag i pukken på halvveien. På bilde er det vist en slett variant av steinene, men finner også ruglete som får frem et finere mønster. Ta kontakt for en gratis befaring.

HERREGÅRD MUR
DSC_1784.jpg
NATURSTEINSMUR
__MG_3494.jpg

Mur i naturstein kan være utrolig flott, og det skiller seg ut. Natursteinsmur blir også kalt tørrmur siden den ikke blir støpt fast og er selvdrenerende. Natursteinsmuren blir satt i forbant og har en liten helning inn mot massen den skal støtte opp. Da blir den stabil og holder seg på plass og tåler mye trykk. Disse kommer i ulike størrelser - alt i fra håndholdte til store stein som må settes med maskin.

Her er det ekte håndarbeid i fokus og hver enkelt stein er plukket ut til sin plass.
 

VERTI-BLOCK
VERTI-BLOCK-14.jpg

Mur i bordforskaling er en genial mur i helbetong som passer til det meste. Det er en tidløs mur som er blitt brukt i lang tid. Bordforskalt mur er fin å se til pga mønsteret som kommer fra bordene som bruker å forskale med. Denne muren er vedlikeholdsfri og holder i mange år. Det blir mer og mer in med denne varianten av mur siden fler og fler går for stilrene løsninger av betong. Det er også lett å montere gjerdestolper oppå denne muren. Dette er også noe vi kan fikse for deg om ønskelig.

Denne muren i tromlet betongblokker må være den minste varianten vi setter. En enkel løsning som bruker til mindre murer som f.eks til plantebed som vist på bilde. En kan også dekorere en lettere hagemur langs trapper og mindre skiller mellom hage og terrasse eller entre og garasje. Det er også ganske dekorativt å sette toppheller som  kan limes på med steinlim.

En kan også bygge disse til sitteplasser - alternativene er mange. Ta kontakt for gode tips.

Når du har behov for en stor støttemurløsning som holder massene på plass og samtidig er dekorativ, er Verti-Block et riktig valg. Med sin unike størrelse, form og anvendelighet, er Verti-Block en ideell løsning for både private og offentlige anlegg. I tillegg er den suveren der man krever gjerder eller sikring. Blokkene monteres med maskin. Her kan en også sette hjørner. Verti - Block leveres av vår leverandør Asak på sørlandet. Vi har gode priser og sammarbeider godt med Asak.

bottom of page