top of page

Steinlegging

Steinlegging på Sørlandet

 

Steinlegging på ditt uteomrråde, din entré og innkjørsel løfter fasaden på huset ditt og gir et ryddig og flott inntrykk. Det er også på mange måter praktisk, og krever lite vedlikehold. Vi oppgraderer nabolag, fellesareal og private hager. Mulighetene er mange om du ønsker å oppgradere
 

Det er mange fordeler med å få lagt stein utenfor huset. For det første er det med å skape et flott førsteinntrykk av boligen din. I tillegg er det sterkere og tåler mer enn mange andre underlag. Det er også rimelig og frostsikkert. Samtidig er det bra å ha fast underlag i stedet for grus om du, for eksempel vil bruke snøfreser for å rydde tomta for snø.

 

Stein holder seg pent år etter år, og du kan skape mange variasjonsmuligheter i mønster og farger. Det finnes flere typer stein, slik at man kan dekorere etter ønske.Mulighetene er mange og det finner mye ulike stein å velge mellom. Hør med oss om du ønsker å se hvilke muligheter du har!
 

Vi har flere års erfaring med steinlegging. Om du vil at vi skal komme på en gratis befaring, eller om du har spørsmål til hva som kan være den beste løsningen for deg og ditt uteområde, er det bare å ta kontak for et uforpliktende pristilbudt. Hos oss får du en solid utført arbeid til konkurransedyktige priser. Vi gir deg gjerne råd og veiledning om hvordan du bør utforme uteområdet med ulike typer stein.
 

BELEGNINGSSTEIN
Belegningsste.jpg

Belegningsstein blir hovedsakelig brukt til dekke på din innkjørsel pga god styrke og tåler å bli kjørt på år etter år. Det som skiller en god og dårlig gårdsplass er et godt underlag. Vi utfører jobben profesjonelt med riktig utstyr. Avslutning av belegningsstein mot treterrasse, betong, andre stein eller asfalt (som vist på bilde) blir veldig pent.
Belegningsstein kan også brukes til å lage f.eks en sti rundt huset ditt. Mulighetene er mange, ta kontakt for for pris og råd.

KANTSTEIN
__MG_1825.jpg

Kantstein kan brukes til mye forskjellig og kommer i forskjellige varianter. Vi bruker hovedsakelig
granitt som kommer i forskjellige tykkelser og høyder. Kantsteinen kan brukes til skille mellom f.eks plen og asfalt som vist på bilde, opphøyninger fra en platting til en annen og trappetrinn. Det er også mulig å sette opp gjerdestolper på kantsteinen. Riktig størrelse på stein og støp under steinen er da viktig for å holde steinen på plass. Ta kontakt for en gratis befaring.

STEINTRAPP
IMG_20180816_115744.jpg

Steintrappp kan også komme i forskjellige varianter. Som sagt kan en lage trapp av kantstein og
belegningsstein. Men hvis du går for en mer stilren trapp til din fassade foreslår vi trapp i granitt som vist på bilde. Her er det viktig med riktig masse i forhold til drenering om dette er nødvendig.

Disse kommer i forskjellige bredder, men hvis vi ikke finner riktig størrelse tilpasser vi disse for deg på plassen. Ellers setter vi også trapper i naturstein, betongblokker og forskalt trapp.

SKIFER
HELLER
BROSTEIN
006_skifer.jpg
__MG_2738heller.jpg
53183613_2165338360446477_53067943704044

Skifer er bruddstein som finnes i ulike farger og tykkelser. Vi bruker skifer som kommer fra Norske fjell. Disse legges i grus eller limes på hardt underlag som f.eks betong. Fugene blir fylt med hardt materiale, eller med grus hvis det blir brukt store tykkelser. Skiferen gir et levende og flott mønster. Her er det viktig med riktig krysninger i fugene. Skifer brukes for det meste i entré, trapper, terrasse, og også på vegger.

I dag er det blitt mer og mer populært med heller – spesielt store heller. Man kan bruke de i innkjørselen på mange ulike måter, men blir mest brukt i bakgården til f.eks. en erstatning til terrasse. Vi kan også skaffe tråkkheller i granitt og naturstein.

Her fins det mange varianter å velge mellom. Kontakt oss for tips og pris.

Brostein har du sikkert sett i en gågate. Vi legger brostein i mindre partier av ulike sorter. For det meste i granitt. Som vist på bilde ser du ulike størrelser. Disse blir også kaldt storgatestein og smågatestein. Her er det viktig med riktig underlag for justering, riktig fugestørrelse og mønster. Fuges med betong eller grus.

bottom of page